Uždara fokačia (?) su „Ricotta“ sūriu ir kumpiu

Klaustukas prie pavadinimo atsirado todėl, kad paieškojęs internete kas vis tik yra ta „fokačia“, suabejojau, ar tai yra būtent tai. Bet kokiu atveju, kaip bepavadintume, tai visai skanu ir greitai bei paprastai pagaminama. Už receptą didelis dėkui Kristinai.

 

Taigi, viskas iš eilės:

Tam, kad pasigamintume šį patiekalą, reikės:

1. Tešlos. Kadangi tešlos gaminti nemoku ir dar tingiu, naudoju šaldytą  mielinę sluosniuotą tešlą

2. „Ricotta“ sūrio

3. Kumpio

Taip pat reikės kočėlo, kepimo popieriaus, orkaitės

Gamyba labai paprasta. Pirmiausia atšildytos tešlos gabalėlius kočėlu reikia iškočioti iki kiek didesnių ir plonesnių gabaliukų, nei buvo pakelyje. Tada ant jo reikia sudėti „Ricotta“ sūrį (aš dedu maždaug 1 cm storio sluoksnį), o ant viršaus jau dėti kumpio gabaliukus. Gaunasi va toks vaizdelis

Po to ant viršaus reikia uždėti tokį pat iškočiotos tešlos gabalėlį ir gražiai užspausti kraštus. Iš keturių tešlos gabaliukų gaunasi du tokie gaminiai, kuriuos jau galima dėti orkaitėn. Ten kepti 15-18 min. 220˚C temperatūroje, kol gražiai apskrus. Dar visai nekenkia viršutiniame tešlos gabalėlyje, prieš dedant orkaitėn, su dantų krapštuku ar kokiu panašiu įrankiu pradurti kelias skylutes. Tada mažiau išsipūs.

Taigi, iš orkaitės ištraukiame tokius skanumynus

Skanaus!

Pasidalinkite:
Facebookgoogle_plus

5 comments

  1. Atrodo gerai, bet taip sunkiai gaminama! Reikia labai jau netingėti, kad tiek gaminti 🙂

  2. o šiaip nėra ko tingėti ir mielinę tešlą pašiam pasigaminti. 25 gr mielių, šaukštelis cukraus, 350 ml vandens, 500 gr miltų 🙂

Comments are closed.